'Minciuni periculoase' de Lisa Unger

Desi titlul poate suna putin cheesy si te duce cu gandul la seriile chick-lit, 'Minciuni periculoase' e o carte chiar faina. Suspans, mister, actiune, drama si dragoste cu o gramada de rasturnari de situatie. Intrigile se impletesc una in alta si ajungi sa nu iti mai dai seama cine e de fapt the good guy si cine e the bad guy. Desi chestia asta poate deveni putin obositoare si frustranta, povestea si stilul Lisei Unger de a scrie te acapareaza. 

Cum ar fi ca la 30 de ani sa incepi sa te intrebi daca parintii tai, cei care te-au crescut o viata, nu sunt de fapt parintii naturali? Ca ai trait toata viata o minciuna? Cum ar fi sa afli ca nu esti nici macar adoptata, ci parte dintr-un program special pentru copii instrumentat de mafie? Prin care copiii sunt pur si simplu luati fara drept de apel de langa parintii naturali... 

Ridley Jones e o jurnalista newyorkeza care ajunge intr-o buna zi pe prima pagina a ziarelor cand salveaza un copil din fata unei masini. Scurta celebritate ii aduce la usa o scrisoare din partea unui tip care pretinde a fi tatal ei adevarat. Atasata, o poza cu Ridley micuta alaturi de mama sa. 

Tot ce stia despre ea si familia sa se darama intr-o clipa si Ridley e hotarata sa afle adevarul. Pe drum se loveste de Jake, un fost detectiv care isi cauta la randul sau familia. Cei doi isi unesc fortele (si se si indragostesc, evideeeent) in a deslusi itele in spatele carora se ascunde sistemul mafiot. 

Dar.. oare nu are si Jake ceva de ascuns?  

Nu va dezvalui mai multe. :) 

9.5/10. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu