'Stăpânul Inelelor' de J.R.R. Tolkien

Oare mai are nevoie de vreo descriere? Cine nu a auzit de 'Stăpânul Inelelor', mâna sus! Luaţi şi citiţi, sau măcar uitaţi-vă la ecranizare - merită. :)

Pentru cei care aţi ridicat mâna mai devreme.. Frodo, un hobbit nevinovat, moşteneşte un inel aparent neinteresant care se dovedeşte a fi ăl mai puternic inel dintre toate, o armă pierdută de Sauron, lordul întunericului şi al răutăţii. Cu multă vreme în urmă, Sauron fusese învins şi înlăturat, însă acum şi-a recăpătat puterile şi îşi reconstruieşte uriaşa armată cu care îi va ataca pe toţi cei care nu i se vor supune. Mai are nevoie doar de inelul din mâinile lui Frodo.. 

Însoţit de 3 prieteni hobbiţi, un elf, un gnom, 2 oameni şi un vrăjitor (pe Gandalf sigur îl ştiţi din toate glumele de pe net), Frodo îşi părăseşte confortabila vizuină şi porneşte într-o cursă contra cronometru, urmărit de creaturi teribile, pentru a pătrunde tocmai în Mordor, ţinutul lui Sauron, şi a distruge maleficul inel în vulcanul în care fusese cândva făurit. 

Călătoria îi e îngreunată de inel, care încearcă să pună stăpânire nu doar pe el, ci şi pe cei din jurul lui, dezbinându-le frăţia. 

Deşi ecranizarea e una dintre cele mai bune pe care le-am văzut, cartea bate filmul la fundul gol! Am citit toate cele 3 volume înainte de a vedea filmele şi am ajuns la concluzia că se ajută unele pe altele: imaginile, caracterele şi efectele din film sunt grozave, dar povestea, aşa cum e scrisă şi detaliată în carte, e de 100 de ori mai bună. Eu le recomand pe amândouă.. dar poate ar fi mai bine ca întâi să citiţi cartea. :)

Găsiţi primul volum al trilogiei aicişa.

10/10. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu